نظرسنجی سوالات متداول پرسش و پاسخ تابلو اعلانات نقشه سایت نمای اصلی
سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی
دفتر تالیف کتاب های ابتدایی و متوسطه نظری

اظهارات رئیس محترم سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی جناب آقای محمدیان در تایید بیانیات مقام معظم رهبری
تاريخ: چهارشنبه 15 ارديبهشت 1395  ساعت: 14:36

اظهارات رئیس محترم  سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی  جناب آقای محمدیان در تایید بیانیات مقام معظم رهبری

تذکر رهبر انقلاب هوشمندانه بود / آموزش سوپرمارکتی زبانها عملیاتی شود

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از پانا، محی الدین بهرام محمدیان درخصوص بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر نپرداختن بیش از حد زبان انگلیسی در مدارس و حتی آموزش دیگر زبان ها همانند اسپانیولی، فرانسه و کشورهای شرقی اظهارکرد : مدتی پیش در سازمان پژوهش بحثی را به عنوان استعمار زبانی مطرح کردیم و من هم در مقدمه کتابم به نام دولت قرآن همین مطلب را آوردم که استعمار زبانی چه کارهایی می تواند بکند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد : زبان فقط کارکرد ارتباطی به معنای مکالمه ندارد، بلکه امروز زبان حامل فرهنگ ها و ارزش ها هم هست. حتی امروز بسیاری از متخصصان زبان آموزی مدعی هستند ما باید در فضای مشابه با زادگاه هر زبان آن زبان را بیاموزیم؛ یعنی زبان انگلیسی را با فرهنگ انگلیسی بیاموزیم تا در ما نهادینه شود. خود من به عنوان کسی که رشته اش زبان و ادبیات تطبیقی بوده این معنا را قبول دارم؛ به همین جهت ما باید بین زبان تخصصی دانشگاه و زبان ارتباطی در مدارس فرق قائل شویم.

وی خاطرنشان کرد : به همین دلیل بود که سال ها قبل در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شد که آموزش زبان خارجی ما به صورت سوپرمارکتی باشد یعنی زبان های آلمانی، فرانسوی، روسی و ایتالیایی هم در مدارس تدریس شود.

محمدیان ادامه داد: البته در همان زمان ما بخشی از کتاب ها مورد نیاز در این زمینه را تولید کردیم، اما مدارسی که زبان های خارجی متنوع را عرضه کنند کم هستند و دانش آموزان داوطلب آموزش این زبان ها هم زیاد نیستند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص افزود : این فرمایش آقا نشان از این دارد که ایشان این دغدغه خاطر را دارند که ترویج زبان انگلیسی احتمال دارد یک نوع وابستگی فرهنگی برای زبان آموز ایجاد کند که تذکری هوشمندانه بود

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بیان کرد : من فکر می کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی آموزش و پرورش باید تمهید مقدمات بکند، به این معنی که مصوبه شورای عالی در راستای آموزش زبان های دیگر در کنار زبان انگلیسی را عملیاتی کند؛ چون فعلا بحث نیمه تجویزی ارائه شده یعنی اجباری نیست. با این کار زمینه حضور زبان های دیگر در مدارس فراهم می شود.

بازگشت به ليست اخبار

Welcome to Foreign Languages Department